My friend - ignorance!

Midsommar är nog ungefär den värsta veckan på hela året. Min allergi blir så extrem under ett par veckor. Jag snorar, nyser och kan inte andas. Ögonen rinner och kliar. De klias sönder och svullnar upp och jag ser ut som Quasimodo. ungefär. Det kliar överallt. Tur att jag knarkar diverse allergimedicin så att jag nästan överlever.
Känns lagomt bra att jag ska stå på jobbet och sälja korv och glass till folk imorgon. Detta måste ju lösas å det snaraste.
När jag kom hem till Uppsala kändes allt bätte. Stadsluft I love!
Tänkte ta en tripp till apoteket och inhandla nässpray som jag hatar, men min mor sa att det är det enda som hjälper. Jag får svälja stoltheten och gå dit. Min mor säger dock att det nog inte är öppet eftersom det är midsommardagen. "Kerstin, det är en sån där dag som typ allt är stängt. Det är typ den stängdaste dagen på hela året!"
Screw that, jag tror att det är öppet. Går till ackis och apoteket ser till en början mycket stängt ut, men ack! PRISA GUD, APOTEKET ÄR ÖPPET!
Jag fixar min medicin och går en urmysig promenad genom stadsparken. Jag blir alldeles lycklig. Det blommar och är fint och det är folk överallt! Jag ignorerar att jag är täppt och snorig och bara njuter! Underbart
Jag kan nog njuta av sommaren om jag bara vill.
Så det så! Jag skrattar allergin rakt upp i ansiktet!

Väl mött

Jag ÄR INTE bitter

Jag har sagt det förut och jag säger det igen.
Jag hatar min kropp. Varför ska den envisas med att vara allergiskast på jorden?
Jag är trött som en koala. Det kliar i munnen, gomen, mungiporna, halsen, ögonen och öronen. Överallt kliar det. och så är jag täppt i näsan också. Svårt att andas.
Kul med sommar.

Väl mött

sumsum

Stockholmare är ju lite speciella. Det märker ju vem som helst.
Jag gillar att jag och lillstrupan, helt oberoende av varandra, är i stockholm samtidigt. Hon är för go den lilla flickan!
Efter min och lottas tripp igår är jag numera luspank! men har en massa fint i garderoben. naaaajs!

Snerkes igår. Alltså, varför, varför(!), kan dom inte bara spela lite bättre musik? Nere - helt OK, men däruppe. NEJ! nejnejnej!
Kul iallafall.

Nu blir det dalarna och midsommar!
Har räknat ut att jag bara kommer spendera 12 nätter till i mitt rum. Det är ju sorgligt.

Fredag - Enköping och midsommardans med min Nor!

Väl mött

Vee Emm

Snyggt mål Ronaldo!
Snyggt mål Tiago!
Bra jobbat Portugal!
Jag gillar utklassningen.
Jag sa det innan VM började, jag säger det nu och jag kommer säga det igen.
Jag tror på Portugal i år.

(Jag gillar att jag får det att låta som att jag kan nåt, är insatt och har kollat på VM. Men det har jag inte, inte ett dugg. hihi)

Väl mött!

NationalDayOfIceland!

Dagen började med en lååång och härlig morgon med frukost och korridorsmöte på mitt rum. Jag kollar i kalendern och inser att det, dagen till ära, är Isalnds nationaldag. Dags för skjelfti är min första tanke. Skickar iväg ett sms till Snäppan och hon infinner sig på mitt rum tio sekunder senare.
Jag, Lotta och Erik står och diskuterar världsliga saker ett tag, sedan åker jag och lotta ner på stan för att göra oss av med allla pengar i överflöd som infinner sig på våra konton.
Anna kommer förbi hem en sväng och jag längtar redan till hösten då vi måste ha en lite goodbye-sammankomst med alla i korridoren. Det blir så sorgligt när man splittras!
Dagens träningsplaner går i kras när jag slumrar till en stund på eftermiddagen och emelie sedan ringer och säger att hon är i stan. Jag åker och träffar henne en snabbis.
Jag åker sen ner till stan och ställer mig strategiskt i kvällssolen på bron vid stora torget för att invänta Lotta och kvällens Islandsfirande. Då, då får jag se någon jag trodde jag skulle träffat på myckte tidigare under min tid i uppsala. Annika promenerar ner längs drottninggatan och jag småsprigner fram för att hälsa. Jag blir glad, och hon blir glad och vi kramar om varandra och småpratar en stund. Jag saknar faktiskt att vara hemma hos dom i Östervåla och bara göra ingenting. Jag saknar Assar och Agens och Engla och skogen och att vara i ingenstans. Åh, det korta mötet gjorde min dag. Nu är jag jättesugen på att åka och hälsa på. Det borde man faktiskt göra.

På Orvars blir jag och Lotta sedan mycket besvikna på att det inte finns någon skjelfti. Hur ska man då fira Island undrar jag? Med en ny torr underbar cider tydligen. Så gick det med den nykterheten!
sen kom även erik dit och vi hade en mycke trevlig kväll.
När vi gick därifrån kände både jag och lotta att vi kommit hem igen. Det var länge sen vi gjorde en Orvarskväll. Mer sånt!

Bra ledig dag i solskensstaden uppsala.

Väl mött

Pilotinspector

Man tröttnar på saker, man gör det.
Saker går sönder och man lägger dom på en hylla, för att glömmas bort. Tragiskt.
Man rensar upp bland dessa saker. Vill slänga det som är trasigt.
En trasig väska. Den gar gjort sitt. Tjänat som en trogen vän mycket länge, som lagts på en hylla för att glömmas  bort.
Man letar igenom den för att se så att inget av värde kastas av misstag.
I ytterfickan finnes något hårt. Ett par pilotisar som varit saknade en lång, lång tid.
Det är sådant som förgyller vardagen.
Nu har man två par pilotisar att glassa runt med och växla mellan.

Väl mött

EnDagPåMittJobb

Jag gillar mitt jobb. Man får träffa folk, man får vara glad, ge folk glass och då blir dom jätteglada. Speciellt alla barn som tycker att det är superkul att göra glassen själv! (Ok, egentligen är det jag som tycker att det är superkul att man får göra glassen själv.. Och jag blir jätteglassugen hela daaaaagen!)
Och man hinner bli fantastiskt trött på sin egen röst. Helt otroligt.

Bäst av allt är att jag inte riktigt kan hålla mig för skratt ibland.
Igår var både Njur-Lina och Johan-Med-Sinnena (jag tror han hette johan..) på besök (Inte tillsammans, nej, utan var och en för sig) och köpte korv med bröd och glass. mumsfillimumba!
Och då kan jag liksom inte riktigt hålla mig för skratt. Jag försöker fnissa lite diskret, men det går inte så bra.
Idag var killen som föreläste om vävnader där och köpte glass. Då fnissade jag ju självklart till igen.
Fast det bästa var den dagen då CNS-Sebastian var där. Han ville äta lite schwannceller och fatty acids. (jaglovarpåhederochsamvete) Lite tyst och mumlande talade han om att det var det han ville ha.

Vissa människor irriterar mig. AAAAAHHH!! Fast jag kan ju å andra sidan inte låta bliii...

Väl mött

SomManBäddar

Inatt har jag nog drömt det värsta av det värsta. Drömma att man ligger och sover och vaknar tokskrikandes av mardrömmar. Och då alltså vaknar upp i mardrömmen. Igen.
Inte jätterolig natt.

Vart är dom som ska kolla på mitt rum?

Jag har varit jätteduktig idag och packat en massa. Imorrn gör vi ännu mer! JAAA!

Väl mött

MakeMeWakeMe

Hon vaknar tidigt, drar sig länge i sängen. Tänker "idag ska jag fixa med alla skolpapper, så jag har ordning på allt. Och så ska jag packa lite. Och kanske städa om jag orakr och hinner"
Hon går ut i köket, gör i ordning frukost, hämtar tidningarna. Äter och läser i lugn och ro. Länge. Sitter i köket och tänker "Jag går och lägger mig och sover en liten stund till. Kanske läser i min bok istället. Jag kan packa och det där imorrn istället. Jag tar det lugnt idag. Jag börjar ju ändå inte jobbet förrän klockan fyra."
Hon tar undan sin frukost, diskar. Ser att klockan är 10.23
Kommer in på sitt rum och ska precis lägga sig på sängen när hon av okänd anledning ser sin kalender och kollar i den.
Där står det med stora bokstäver 11.00-20.00 BISTRO
ÅH NEJ! HON BÖRJAR JU JOBBA KLOCKAN 11 IDAG, ALLTSÅ OM 35 MINUTER.
Paniken infinner sig och hon borstar tänderna snabbt som attan. Letar rätt på sin bricka och cyklar snabbt som vinden till jobbet. Byter om och stämplar in kl 10.57
Ibland lyckas man...

Idag har jag även kommit på att efter lakrits, och före räkor, är det dags att lära sig tycka om senap.
Kerstin - Snart lite vuxnare. kampanjen pågår tillsvidare.

Väl mött

Fem flyttkartonger var

Idag har vi varit mycket, mycket, produktiva.
Morgonpromenad, storhandling, köpt flyttkaronger, pärmar, städat, läst min nya bok jag har totlfastnat i, tagit en powernap och tränat.
Jag blir så fruktansvärt stolt över mig själv när jag går och tränar fast jag egentligen inte orkar. Det blir så bra då!
Dessutom är jag stolt över mig och Snäppan som lyckades släpa hem allt vi handlat plus fem flyttkartonger var fån ica maxi. Helt utan bil. Vi släpade hem fem flyttkartonger var till bussen, på bussen, hem från bussen. Inte lätt vill jag lova. Speciellt inte när det visar sig att den bussen vi vill åka inte ens går på sommaren.
Dagens i-landsproblem.

På Ica maxi, min älsklingsbutik, hittade vi en bok. En ganska tunn bok, men ändå en bok.
Det var en bok om vampyrer, en bok till i Twilight-serien. Och det var inte Midnight sun, utan en annan ny bok. Den träedje boken, fast från en annan vinkel, och mycket kortare. Öppnade DN när jag kom hem och hittade där att den finns på internet att läsa, billigare och bättre. Den ska vi läsa innan vi går på bio i sommar.
Nöjd tjej har mycket att läsa i sommar. Speciellt eftersom hon även hittat en Marian Keys-bok i pocket som hon inte läst. Hej Hej chicklit!

Det är sommar och vi ska helt enkelt läsa en massa. (och festivala och packa och flytta och städa och framförallt jobba. Vardagen förstör min fritid)

Väl mött!

Springkaffe

Efter en riktigt jobbig helg är jag hemma i världens lugnaste korridor. Jag trivs i korridor trots allt. Tråkigt dock när det inte är så mycket liv här längre. Vad göra, vad göra?

Jag var riktigt vuxen under veckan som gick. Jag drack hela fyra koppar kaffe.
Det är lite sensation för att vara jag. Snart, inom kort, kanske jag har lärt mig gilla det där med kaffe. För jag kan inte direkt påstå att jag tycker om det. Nej, inte än.
När jag är klar med kaffet är det dags att ta sig an det där men att börja gilla lakrits. För det ser ju för jäkla gott ut. (men tyvärr smakar det blää!)
Kanske att jag efter det vågar mig på det där med räkor. Fast då är det ju risk för diverse allergiska bieffekter...

Jag hann knappt komma i mål i Motala i förrgår innan mamman anmälde mig till lidingöloppet. Det är bara till att bege sig ut i skogen och vänja kroppen vid att springa låååångt. En mil, hur ska jag orka det?
Det är bara och köra!

Väl mött

Fake it, Make it

Så jäkla skönt att slåss med sin bror i över en timme! Även om man håller på att svimma en stund i mitten, och att vattenhålet i lokalen inte fungerar. Det är helt OK om du frågar mig.
På vägen hem cyklade jag på som vanligt. tänkte på livet i största allmänhet. När jag kommer till triangeln ligger det en kille på mage, med huvudet under en bil..? varför? Dock var det ganska underhllande och jag kunde småfnissa hela vägen hem.

Idag har jag även upptäckt en sak. Av någon märklig anledning gled jag runt på en massa trendiga bloggar och upptäckte till min förskräckelse att folk förstorar brösten. FORTFARANDE!!
Jag fick lite känslan av att bröstförstoringar är ganksa 90-tal. möjligen tidigt 00-tal, men sen nej! nej, nej, nej onethousandtimes nej!
Vad håller folk på med, egentligen? Jag trodde den nya grejen var att ta ut sina implantat, en ack så jag bedrog mig. Folk förstorar alltså brösten igen. Det är tydligen snyggt.
hmmf, nej!

Väl mött.

snille

Jag ligger hela förmiddagen och väntar på att min tvättid ska börja. Tvätta är mitt mission of the day. (som en tvättäkta pensionär!)
Efter ett tag kollar jag min mail, koller runt lite på tv och är allmänt slö, som vanligt.
Jag anser att det börjar bli dags att äta, så jag går ut i köket och lagar mat. mumsfillimumbra!
När jag sedan har diskat och är påväg tillbaka till mitt rum sneglar jag på klockan. kvart i tre.
menåhvaffanjävlahelvetesskitåhåhåhhh!
Jag har totalt glömt bort min tvättid och nu är det för kort tid kvar. Och kvällspasset är upptaget. Jag blir så trött på mig själv.

väl mött

burnfireburn!

Ligger och halvsover till nyhetsmorgon sådär vid niotiden. Ser ingen mening med att gå upp ur sängen alls. jag tänker ligga kvar här och njuta av halvsömniga drömmar.
Ett ilsket, och tyvärr mycket välbekant tjut, får mig att raskt komma på fötter.
VARFÖR ALLTID DETTA BRANDLARM?!!
Hela korridren kikar ut från sina rum, nyvakna och förvirrade.
Jag hatar att vakna till brandlarmet vidriga tjutande.
Jag börjar bli avtrubbad.

Väl mött

feels likt ninetyone

Efter att ha vandrat runt och känt mig som ett spöke hela dagen var mitt sug efter självdestruktivitet enormt. Ett tag tänkte jag att om jag låser in mig på mitt rum resten av kvällen så går det över. Sen fick jag panik och gick ut i köket. Lotta och Julle kollade (as usual) på Biggest Looser. Efter mycket övervägande gick jag och lotta sedan och tränade en stund (skall tilläggas att vi ångrade oss hela vägen till friskis och under hela passet).
Då kände jag mig faktiskt nöjd.
- och vi hann hem till Grey's
Jag har inte kollat på Grey's Anatomy på hur länge som helst. Jag visste knappt vilka som var kvar, inte kvar, ihop, gifta, skilda, döda, levande, gravida, sura, glada et cetra et cetra.
MEN! Ibörjan av avsnittet dyker en galen shooter upp. Han går runt och är ett psyco och skjuter folk. Alla skjuter han. nästan varenda en. Det blir inte mycket mer spännande än så.

Nu kan jag gå och lägga mig nöjd.
Fast jag har inte fått i mig dagsbehovet av popcorn. Inte bra. Dubbelt upp imorgon!

Väl mött

heyhoeletsgo

Nu börjas det.
Nu har jag påbörjat min flyttpackning. Eller börjat och börjat. Jag har plockat ner bilderna på väggen och packat ner mina filmer och skivor som står och samlar damm i hyllan.
Sen har jag kikat runt på internet, kollat lite på tv, och bara suttit och inte gjort något alls.
Jag är en dålig packare. Jag som skulle rensa bland mina kläder. Lite smått skrattretande faktiskt.

Igår tog min underbaralilla snorisplutt studenten! Nu har hon gått och blivit en stor flicka. Och vacker som en dag var hon också, som alltid!

Jag blir lite för rastlös av att vara såhär ledig..
Faktiskt. ändå orkar jag inte riktigt ta tag i saker.

Väl mött

Sunrise

Jag fortsätter att ständigt förvåna mig själv genom att åter igen ändra åsikt om en massa saker. Om och om igen.
Inte för att jag egentligen är förvånad över att jag ändrar mig. Snarare förvånad över vad jag har börjat tycka. Jag blir knäpp på mig själv.

För ett par dagar sedan höll jag på att göra ett stort misstag. Och jag funderade på att aktivt begå detta misstag. Ända in i det sista funderade jag på detta misstag. Som tur var så ändrade jag mig, precis i sista sekund. Det kunde ha slutat mycket märkligt. Jag måste lära mig att kontrollera mina tankar. Kontrollera mig själv överhuvudtaget.

Jag undrar hur töntig jag är, exakt?
Vuxna kvinna, sitta där i biosalongen med tårarna rinnandes ner för kinderna i två timmar. Och bland folk dessutom!
Men jag är nöjd. Jag hade förväntat mig att förlora en hel del vätska per tårar, och det gjorde jag. Jag gillar sorliga filmer. Jag gillar att gråta. Kanske för att jag är lite självdestruktiv. Det måste vara så.

Imorgon firas sommarlov med jobb och stockholmsresa!

Väl mött

high on thigh

Drömmer Du om fastare lår?
Älskar Du känslan av träningsvärken som suger i benen?
Vill Du kombinera träning med trevlig sällskap?
Vill du få resultat snabb?
- Då ha vi träningen för Dig.
För endfast 799.99:- får Du tillgång till den allra senaste och allra hetaste träningsmetoden. Den används av såväl Hollywoodstjärnor som hemmafruar. Det är enkelt och passar alla.
.:[LIMBO]:. - För dig som vill ha resultat snabbt!
Dansa limbo med väninnorna och familjen på kvartersgrillningen, firmafesten eller varför inte på möhippan?
På bara tjugo minuter ser du tydliga resultat.
500 000 kvinnor kan inte ha fel.
Tänk att äntligen kunna ta på den där korta kjolen och vara stolt över sina härligt muskulösa lår!
Testa .:[LIMBO]:. nu, för endast 799.99:-
Lägger du till 299:- får du dessutom ett .:[MINILIMBO]:., passar perfekt i sommarstugan, husvagnen eller som present.
Passa på NU!

Don't stop me now!

Har bytt tillbaka till min gamla dator för en stund. Den är så fantastiskt stor. Underbart. En (och enbart en) tangent per finger. Hör inte direkt till vanligheten.

Viktigast ikväll. Vinnare i IKEA-champion of LIMBO! Delad förstaplats tillsammans med en av tjejerna från kassan. Det kan inte riktigt bli bättre än så. Pris: 90 sekunder i fyndhörnan!
Synd bara att kvällen slutade i ett långdraget gråtparty. Åkte på fadderfest och träffade en massa underbara människor för sista gången på jättelänge ikväll. Hur ska jag överleva sommaren? Det är den stora frågan.
Det snurrar i min skalle.

Kollar på vampyrer och Damon måste ha solbrillor på sig inne på den mörka puben. Han påstår att han har känsliga ögon. Vad missänker jag?

Väl mött

Ändå kallar du mig pucko

Nu är hon berusad igen.
som vanligt tänkte hon säga, men det låter ju dåligt.
Nöjd med kvällen. Fruktansvärt kul med enorm kubbvinst över grannhuset (och svikaren Poia som var med i Team elva istället för team tretton. dålig stil!), och popcornkrig och låtsas-student på Ekebygymnasiet!
I like!
för att citera Johan. V-dala var en bra låt på en timme. tack för den Markus K. Och Henry B såg jag inte alls tyvärr, sopa som jag är. Men jag spotade honom före och efter. Räcker det?
Underbart kul med både kusin och bror dock. Jag kommer sjukt trivas med att bli sambo med min bror, Ikväll upptäckte jag verkligen att vi tänker SJUKT lika! hahah
I like!

Kommer någon ihåg serien en fyra för tre?
HAHAHAHAHAHA (med risk för att överdriva ett ha eller två...)
Underbart kul. speciellt eftersom det ENBART är jag som fattar.
I like. (snäppan, du vet att du kommer förstå imorgon för då kommer jag föklara. det gäller även emelie. För jag måste ju få förklara mig. Det är för kul för att hålla för sig själv. Speciellt om man är sådär knäpp som jag är. (bror kan kanske lista ut det... om har vill och orakar.))

Väl mött!

sommarlov!

Åh, fantastiska klassen! Nu har vi sommarlov. Det är helt fantastiskt.
Jag vaknade i morse, väldigt tidigt av att folk gick och var fulla utnför mitt fönster - och det första jag tänker är: varför höll inte jag igång lika länge/vem fan har orkat festa hela natten?
Lite senare vaknar jag till lite mer och inser att det är småfulla studenter som har huserat gångvägen utanförmitt fönster. Dom tar ju studenten och har haft champagnefrukost löjligt tidigt. AH!
Tänk att få ta studenten igen. Det skulle vart nåt det..

Fantastiskt kul igår. Jag är riktigt, riktigt nöjd med gårdagen. Min fantastiska fina sjuksköterskeklass! Hur ska jag överleva sommaren utan alla underbara människor? Det är för mig ett mysterium...
Jag kom fram till nu att jag har en tendens att överdriva saker. Det känns lite som att jag försöker ta igen det jag har missat på något sätt. Ändring på det helt enkelt.

Väl mött.

XOXO GOSSIPGIRL

Efter ett par hektiska dagar av tentaplugg lägger jag ner boken, sätter mig på balkongen och slappnar av en stund. Känns bra.
Imorgon ska sommarlovet firas med pompa och ståt.
Eller förfiras med en glass redan nu. Det är ju tradition för mig att gå till coop och köpa snask vid den här tiden på kvällen ju.
Imorgon ska det vara fint väder. Det passar mig som handen när jag ska sitta med världens bästa klass i parken och njuta av livet. Vin och mat.

Jag gillar när man upptäcker nya saker. Saker man inte märkt tidigare. Sånt som blir helt nytt för sinnet.
Något annat att tänka på mitt i allt pluggande.

En glass!

Väl mött

RSS 2.0