Hold Your Demons Down

Cykeltur in till stan på lillans cykel. Det var inte det lättaste. Hur kan hon som är så lång ha sadeln så långt ner? I don't get it. Otroligt nostalgiskt hela vägen. Dock kunde jag inte låta bli att bli fruktansvärt irriterad när jag cyklade och filosoferade. Det finns människor jag inte förstår mig på. Människor som bara förstör sådant som är bra. Människor som är parasiter. USCH! Jag saknar det som är bra, roligt, enkelt härligt, vanligt, tryggt och bra. Jag vill ha tillbaks lite av det som var. Men människan har förstört allt.

Efter en snabb lunch blev det en toklång fika med Zara vilket var helt underbart. Massa prat om massa gammalt och massor av prat om plugg, tåkiga kurser, roliga kurser, knäppa människor, underbara människor och allt och inget. Helt underbart skönt. TACK Zara!

Nu försöker jag bestämma mig för hur jag ska göra med min festivalsommar. Beslutsångest och jobbångest.

Väl mött.

I Ain't Got No Crystal Ball

Att sträva efter att nå sina mål är verkligen jättebra. Dock måste man tänka på vilka metoder man använder och vad man har för förutsättningar.
Vissa människor förstår helt enkelt inte sina begränsningar, eller vägrar bara inse dem.

Idag har jag redan hunnit vara superduperhurtig. Jag har varit ute och sprungit, och jag klarade det finfint utan att halka en enda gång och jag sprang hela tiden. Jag är sjukt nöjd, och rätt trött.

Har hunnit kolla på förra veckans avsnitt av Vampire Diaries. Det är sjukt spännande som vanligt. Jag och emelie måste ju verkligen styra upp vårat torsdagsmys med popcorn och vampyrer. Det blir inte mycket bättre än så.

Jag kom precis att detta påminner mig sjukt mycket om förra påsken. Samma lika, fast ändå olika.

Väl mött

Friday On A Tuesday

Helg igen. UNDERBART. Jag gillar att vi är så effektiva i våran basgrupp. Idag har vi verkligen kört gärnet, och nu är PM nr två klart. Jag är dels mycket frustrerad över flummigheten och allt i denna kurs, men jag verkligen älskar att den är så slapp. Det är så mycket ledig tid över att jag inte förstår hur jag ska kunna överleva och hinna med allt sen när de riktiga kurserna drar igång igen. Det är riktigt skönt. Det här är andra veckan i rad som min helg börjar på en tisdag.

Fick dessutom reda på att omvårdnadskursen är helt klar nu. Äntligen. Vetenskpligmetodtentan är fixad. Dock är jag mycket irriterad på att jag hade rätt på en fråga, men svarat på helt fel grej. Inte så smidigt.
Fast jag kan ju å andra sidan skryta med att jag fick 9 av 9 på statistiken! Jag är sjukt bra! Det är helt OK att ego-boosta.

Och jag har packat klart, lyckades få ner alla grejer i enbart två väskor - mycket nöjd!
Fika med dom bästa och sedan hem till Falun för PÅSK!



Väl mött!



Hit Me By Surprise

Jag har kommit på att jag tror att det kan vara rätt bra om man lär sig skilja på fantasi och verklighet.
Livet blir nog aningens lättare då.

väl mött

Cut A Star Down

Det är höst ute. Det är inte det minsta vår. Mina vårkänslor försvann med solen. Trots att något smartskaft på Uppsala Kommun har pyntat stan med världens fulaste påskpynt har jag inga vårkänslor.
Ge mig sol så jag blir glad!
Dock känns det lite bra att det iallafall är ljust på kvällen nu för tiden. Jag älskar sommartid!
Nu ska vi försöka få lite påskstämning med middag och spel hemma hos Gurra.
I like.

Mer positivt.
Jag åker till Falun imorrn och Idre på torsdag. Då ska jag äntligen få åka bräda!! Som jag har längtat

Väl mött

Chasin' A Ghost

Nivån på mina teknikskills ligger ungefär såpass att jag kan använda mig av en brödrost, men sen går min gräns. Därför känner jag mig väldigt nöjd över att jag tror att jag har lyckats fixa adobe på min nya dator. Det är ett steg närmare att den är arbetsduglig. Efter det är det iTunes på tur. Sedan ska jag bara orka flytta över nödvändigt material från den ena burken till den andra, men det tror jag får bli ett lite senare projekt.
Däremot måste jag nog anlita min bror så att jag får någontyp av word, så att jag faktiskt kan ta med datorn till skolan och anävnda mig av den där. Vilket var tanken när jag köpte den lille pärlan.
Har dock fortfarande inte lyckats lista ut hur man byter bakgrundsbild på den. Så teknisk är jag. Smidigt. JAg ska klura på det ett tag till och försöka mig på några knep.

Väl mött

A Blank Page Empire

Vaknade som vanligt typ en och en halv timme innan min väckarklocka. jag gillar! Man hör et klart och tydligt Pling! och så är ögonen öppna, omöjliga att stänga. Tänkte dock att jag skulle somna om, vilket visade sig vara ganska knepigt. Började istället med att göra upp listan som Martina var intresserad av, sedan försökte jag räkna igenom alla delstater i USA, vilket slutade med att jag insåg att jag hade noll koll på vilka jag gått igenom och vilka som var kvar. Sen stirrade jag i taket en stund. Sen somnade jag nästan om. men bara nästan. Efter ett tag ringde klockan och då var man ju inte direkt supersugen på att gå upp.

Jag fick voddler av Emilia idag. Kanonbra! Ikväll blir det en laddning popcorn, mjukisbyxor och någon alla de halvt värdelösa filmerna som fanns att välja mellan. Dock hittade jag Lord Of War, som inte är helt värdelös, tvärtom är den mycket bra! Lat lördagsmys, låter som en mycket bra idé tycker jag.

Nu blir det lunchdejt med bror och sen jobb, jobb, jobb!

Väl mött

newborn

Min Gullviva kom och hälsade på en kortis idag! Det gjorde mig glad till tusen. Har inte träffat henne på superdupermega-länge. Jippiyeah!
Har dessutom spenderat större delen av dagen vandrandes runt på stan, först med Lotta, sen marti och stefan och sen med hanna å lotta igen. Mina fötter är tröttare än någonsinn. MEN! Jag fyndade en hatt! Jag har alltid velat ha en hatt och nu har jag en hatt. Nu är klyftan en glad hattägare.
Hattifnatt!
och ännu ett par ya pilotisar. Sjukt snyggt!

Ikväll är sista ledigheten innan tisdag. Hur ska jag överleva? Man blir bara lite smått bortskämd med denhär kursen.

Väl mött.

At The Bottom Of Everything

Jag är ledig. Riktigt ledig. På riktigt.
Jag vaknar av att det är ljust. Tänker, antingen är klockan typ halv fem eller så är det en minut kvar tills klockan ringer. Klockan är 05.57. LEDIG!
Pigg som en mört och redigt rastlös var det ju bara att gå upp.
Så jag gick och simmade istället. Extremt skönt. Man kan göra så mycket soulsearching när man simmar, för man behöver liksom inte tänka på vad man gör. (Dessutom kan man plåga sig i bastun tills man svimmar.)
Jag har tillexempel märkt att jag inte kan hålla andan mer än typ fem sekunder. Det blir något att träna på faktiskt. Dessutom började jag fundera på vad det är som gör att man blir psykiskt instabil. För jag tänkte lite såhär: Om man är riktigt, riktigt lättlurad men samtidigt jätte-jättebra på att luras. Borde man då inte kunna lura sig själv hur lätt som helst? Och borde man då inte bli rätt paranoid och få vaneföreställningar och så vidare?
Jag borde sluta fundera på sinnessjuka saker.

Väl mött.

Våffeldagen!



Våffelmiddag med korridoren!

allt annat känns puckat

Kaos på Media Markt. Hela uppland var nog där. Helt sjukt kaos. Jag förstår inte hur folk orkar åka dit en sådan dag. Jag förstår ännu mindre varför jag åkte dit.
MEN! Nu har jag fyndat mig en liten, billig, gullig dator. Känns mycket bra! Erik sa dock att jag inte fick köpa en rosa dator, men en rööööd. :) Mycket fint.
Jag var jättenära att impulsköpa en liten kamera. Det var nog tur att jag stoppade mig själv. Annars hade hela månadsslanten gått åt i ett nafs.

Nu laddar jag för våfflor! mums :)

Väl mött!


Reverse

Frågan är varför jag alltid gör exakt helt totalt tvärtemot det jag tänkt från början? Vart är logiken i det?

Nu ska jag försöka bestämma mig för en dator. Kommer gå halvbra.

Väl mött

From yesterday

Imorgon får jag CSN. Och lön. Från både IKEA och melkan. Skitbra.
Jag ska fira pengarna med att göra följande:
Köpa en ny dator.
Köpa en tröja.
Köpa en ny vårjacka.
Äta massor av våfflor, eftersom det är våffeldagen imorrn! wei
Kolla på Alice i Underlandet. Äntligen!

Det kommer bli en kanontorsdag helt enkelt.

Och som vanligt blir jag superbakis exakt klockan fyra. Jag borde sluta vara så nöjd med att vakna obakis. Jag borde ju lära mig.

Väl mött

Meet Me Halfway

Söndag
9.49 På väg till tågstationen. Jag möter folk med grönvita mössor och halsdukar, samt en öl i handen och en systemetkasse. jag hatar bandyfinalen. Bandyidioter kommer fram. Missförstå mig rätt, det är helt OK att gilla bandy och vilja se bandyfinalen. Men det är bara bandyidioter som kommer hit för att supa ner sig en söndagmorgon.
10.49 Jag kliver av tåget i Stockholm och perrongen vimlar av dessa grönvita luvor. och Poliser. Jag är glad att jag har valt rätt helg att åka till Stockholm.
Jag spenderar en underskön dag med min Nora. Vi fika världens längsta och mysigaste fika medan snöflingorna stora som tefat sakta singlar ner utanför fönstret. Världens största kopp te med människan i världen som är så lik mig att det är helt otroligt. Jag och Nora tycker nog exakt lika i nästan det mesta. Faktiskt. Det är rätt otippat. Vår filosofi och våra tankar går i samma banor. Samma ångest, samma humor, samma egenheter, samma allt. Fast helt olika på något sätt ändå.
När jag sedan ska åka hem igen går vi till tågstationen i snöstorm. På tåget vill jag absolut inte gå av. Det finns någonting inom mig som tvingar mig kvar på sätet och som inte reser på sig förrän jag hamnat hemma hos mor och far i falun istället. Det hade varit jätteskönt. Men jag går av tåget i Uppsala och det är decimeterhögt med snö. Min vackra, varma vårstad har åter förvandlats till en vinterstad. Mina conversefötter suckar och lämnar jordelivet. På andra sidan stationshuset letar jag efter min vinröda cykel, men ser bara ett hundratal vita cyklar. Hur ska jag kunna hitta min cykel när jag inte ens kom ihåg vart jag ställde den?
Som tur är finner jag den efter några vändor. Dock måste jag kliva ner i den två decimeter djupa snön för att få tag på den. Mina fötter ger upp.
Det är återigen snorhalt och livsfarligt att cykla på uppsalas gator. Och imorgon är det måndag. Det gör inte saken bättre.

Det får nog bli lite Pierre Riviere istället för söndagsfilm ikväll. hmmf.

Väl mött.

Stars Refuse To Shine

Nu har jag karriärbytarångest igen. ovanligt.Träffade en kille igår som jobbade som ambulanssyrra, men hade tröttnat och pluggat till jurist istället. Tänk om jag också tröttnar? Eller om jag är tvekis redan nu... Då kan det ju gå precis hur som helst. Man vill ju inte ha slösat bort tre år på ingenting. Å andra sidan vet jag ju inte vad jag skulle vilja göra istället.
Sen sa han iofs att han hade räddat en antal liv som ambulanssyrra, och det skulle ju vara rätt coolt. När jag funderar i realistiska banor känns det som att det kan funka att jobba som syrra. Tröttnar man kan man bara specialisera sig inom nåt annat. Tillslut kan man allt. Coolt.

Helg och jag är ledig. Underbart!


Väl mött.

Nothing in the light

Idag är en sån där dag när jag vill lägga mig i sängen och dra täcketöver huvudet och inte vakna på jättejättelänge. Det kan bero på:
A: Solen skiner inte längre.
B: Ännu en värdelös kurs där allt är tråkigt, konstigt, meningslöst och onödigt.
C: Det är en vecka kvar till nästa Vampre Diaries
D: Livet är meningslöst.
E: Jag är trött i fötterna.
F: Jag vet inte vad jag vill ha ut av tillvaron.

Jag tror på en kombination av samtliga ovan nämnda teorier.
Därför ska jag nu sätta mig ner och kolla på alternativa utbildningar till hösten. Faktiskt. Sen ska jag sova och hoppas på sol imorgon och att det inte gör så mycket att jag inte har läst om Foucault. För jag fattar inte vad meningen är med det. Helt ärligt.

Positivt är att jag ska äta jättegod mat imorgon. Mumsigt. Och jag ska se bra film i helgen och att jag ska till Nora på söndag. Det ser jag fram emot mest av allt.

Eller så beror mitt smått dåliga humör på att jag varit smygbakis hela dagen och trött eftersom någon tyckte det kändes nödvändigt att ringa mig tre gånger när jag sov som bäst vid tretiden inatt. JAG SOVER!

Väl mött.

St. Patricks Day

Den gröna dagen är det idag! Det firas med öldrickning och ELIAS!
och solen skiner. Det kunde inte bli bättre.
Dessutom är ställningen nu Kerstin - Elektriciteten 1-0 HAH!
Efter en smärre glödlamparbytarolycka i morse lyckades jag slå ut elektriciteten i hela mitt rum, vilken uppsalahem inte behagade komma och åtgärda förrän jag hade kikat i proppskåpet. Min fråga blev då vart är proppskåpet och vad gör man där?!
Tur att emilia var hemma när jag kom hem och kunde fixa tillbaka strömmen. Mmm jag gillar ström!
Efter dagens kursstart har jag även lyckats konstatera att dessa fyra veckor kommer bli flummiga like hell och jag rågillar blåsenhus. Det finns potenital där. Faktiskt. Synd bara att dom har snålat in som satan på micros. Det finns typ 12 stycken på X antal tusen studenter. Hur tänkte dom där?

Jag kom på en sak 1. I typ lördags kanske tog jag fram mina converse. Det betyder att nu är det vår. Man kan ha converse (dom riskerar dock att bli väldigt blöta) och solbrillor. Det är bara glassen i min hand som fattas. den kommer snart, snart. Kanske imorgon på lunchen i solen! vem vet...

Jag kom på en sak
2. Jag har fått för mig en sak igen.Och jag kan inte släppa det. En händelse, fantasi, företeelse eller liknande som inte vill försvinna från mina synapser. Dumt är vad det är. Men jag kan inte sluta tänka på det. Dessutom drömmer jag skumma drömmar om det. Som jag tillochmed tycker är skumma i samma ögonblick som jag drömmer dom. Man borde kunna bestämma mer över sina drömmar. Jag ska lägga in det som ett förslag till nästa möte. Det kanske går att få pengar till forskning på området.

Väl mött!

Test Your Luck

Imorgon är det skola igen. Det ska bli skönt eftersom det, enligt rykten, kommer bli en ganska slapp månad. det blir skönt!
Har jobbat fyra dagar och mina fötter dödar mig. Och jag får inte ens träffa högsta chefen imorrn. Eller jag kan om jag vill. Men varför vara på jobbet när man är ledig?
Jag blir sjukt sugen på mjukglass när man säljer det hela dagarna, och när jag cyklar hem möter jag glassbilen. Inte helt rättvist. Dock är det vid den tiden för kallt för att köpa glass. Jag vill också vara ledig och äta glass när solen skiner. sommar sommar kom!

Lite internt skämt med mig själv:
Så nära får ingen gå, när jag spelar basket

Jag borde växa upp.

Väl mött

oxford comma

Vissa saker klarar jag bara inte av. Som tillexempel när det luktar riktigt riktigt illa. Eller när någon beslutar sig sig för att dänga på sig hela jävla parfymflaskan för att lukta gott. Det luktar inte gott! Det luktar helt åt helvette. Jag mår illa av det. Och. det som gör saken ännu värre var att parfymen inte luktade gott från början. SÅ varför ska folk envisas med att superöverdriva med äcklig parfym? blä!

Idag har jag och lisa hunnit med att diskutera tjusningen med att vara självdestruktiv i mindre doser. Skönt att någon håller med mig.

How I Met Your Mother förgyller livet.

Väl mött

Laugh it all off in your face

Äntligen. Smärtan i varje del av kroppen. Minsta muskel känner att den lever. Underbart. Jag hade nästan glömt hur träningsvärk kändes. Nu är det en del av vardagen igen. Oslagbart.
Imorgon ska jag ut på datorjakt.
Imorgon kommmer snäppan hem igen!
På onsdag är det S:t Patricks Day, och Elias And the Wizzkids spelar på handen på hjärtat. Får inte missas!

Vissa människor upphör aldrig att förvåna.

väl mött

rocky

Åh, vad vorde livet utan ROCKY? Han förgyller min morgon, varje dag. Klockrent.

Väl mött

signifikansnivå av parametriska variabler

Jag är lite smått opepp på det mesta just nu. Jag hade planerat att gå och träna vid åtta, men det var inte det passet jag hade hoppats på, så nu vill jag inte riktigt.
Jag måste motivera mig lite.
Men det är tenta i statistik och vetenskaplig metod imorgon. Och jag vet inte om jag riktigt kan tagga till till det. fosterställningskänsla
Fast det känns konstigt nog inte helt omöjligt. Faktiskt. Jag är rätt pepp på kommande skolledighet också. Eftersom jag ska jobba lördag till tisdag kan jag inte helnjuta av att vara ledig. Tyvärr. Men inga PM att skriva iallafall. Som tur är..

Nu ska jag tagga till träning och tenta! OH!

Väl mött.

frukosttenta

Tentan avklarad. Lätt som en plätt!
det här måste ha varit de lättaste 1,5 HP någonsinn. Nästan enklare än nutritionen.
Nu är det bara 1,5 HP statistik kvar. Sen är det slut på omvårdnaskurser!
Det börjar kännas bra nu.
Ingen kan vara lyckligare än jag just nu. våren är på G med STORMSTEG.
Cykelturen i solen i måsre var fantastico!
Solglajjorna på, ingen mössa, tunnare jacka, tunnare vantar - UNDERBART

Nu ska vi fira tentan med en billig nationslunch. soppa på VG:s

Väl mött

kåtvå

ROCKGASK
Jag gillar, bigtme!
Nu, Inatt när jag kom hem upptäckte jag att jag för andra gången missar bra filmer på teve.
secret window
bra film. Jag borde hyra den. eller försöka mig på att ladda hem den.
precis som den där filmen igår, med hotellet, som jag inte borde våga kollla på.
Men det är väl egentligen en bit av kaka, en kopp av te, för en tjej som 'nästan varit på G upp på K2'
eller?
fantastisk kväll på dansgolvet ikväll.
Synd bara att natten tar slut och morgondagen betyder arbete.

Jag minns ett vagt minne från min tidiga eftermiddag, att det var något jag skulle ha kommit ihåg. men det har försvunnit.

mål två: en månad från och med NU!

Väl mött!

musculus deltoideus

Nu, just precis nu, har jag lärt mig.
Den hårda vägen har jag lärt mig.
Mr. herr tretton har visat på min hud, att man inte ska raka armarna.
Alltså uppe på överarmarna. på musculus deltoideus, så att säga. För det blir sånadär inåtväxta hårstrån.
Och jag har sett vad som kan hända med inåtväxta hårstrån. Det kan bli riktigt jobbigt.
Inte helt OK. det som kan hända alltså, men det har inte hänt mig, som tur är.
Jag hoppas det försvinner.
Det ska tilläggas att min m.deltoideus inte har rakats pga att jag är hårig, nej, jag är bara fjunig. (jotack, jag vet det herr tretton)

Imorgon är det rockgask på V-Dala!!
Det toppar förra årets.

Underbar kväll hemma hos MAJA GAGGE!

Väl mött

Snöblind

Jag blir så lycklig när vädret är som det är just nu. Solen skiner och den vackra vita snön gör att allt är vitt och ljust och fint. Jag ser hopp! Snön fullkomligt lyser och jag blir blind. På ett bra sätt.
Idag hade varit en alldeles förträfligt bra dag att ge sig ut på en skidtur.
Kerstin i teorin är så himla mycket bättre än Kerstin i praktiken. varför?
Nu ser jag hopp på framtiden. Jag ser våren närma sig med stormsteg - och inte bara det.
Jag ser lugnt på framtiden just nu. NCK-uppgiften är framflyttad hela tio dagar! Min dag kunde inte ha börjat bättre.
Det ser dessutom ut som att jag skulle kunna hinna med allt jag vill hinna med idag.
Jag ska bara lyckas klura ut hur tekniken fungerar så att jag kan spela in en film som går på tv ikväll. Eftersom jag inte är såpass smart att jag kan ladda hem och så så får jag förlita mig på stenåldresteknik. but I like it!

Det enda som plågar mig är egentligen något jag gillar. Friktionen är inte min bästa vän just nu. Det är bara att härda ut. Något säger mig att jag kommer få uppleva ny smärta igen inom kort. Jag vill dock ha mer smärta och ny kulör på andra områden. jag blir girig och vill ha mer, mer, mer!

Nu är det fredagsmys på agendan!

Väl mött

nosferatu

Åh, Vampire Diaries är så spännande att jag dör.
Hur ska jag klara av att vänta ända till nästa torsdag?! Det är en omöjlighet. Jag måste nog göra något åt det, som att försöka mig på det där med att ladda hem. Måste. Ha. Mer. Vampyrer.

Min bror ringer mig och frågar om jag vill gå med på en konsert med Lady Gaga. Varför tror han att jag skulle vilja det? I dont get it, really.

Väl mött.

avoid

Mål nummer ett: en månad från och med igår.

Jag gillar inte att det ska göras ungefär en miljon saker på jättekort tid.

väl mött

litenlampa-taximeter

Jag inbillar mig själv att allt går åt rätt håll. Det är bra. Om jag sedan märker att jag hade fel är det försent att göra något åt det.
Som Maja säger: "Det är aldrig för sent att ge upp"
Det är mitt nya motto. På heltid.

Frågan är varför jag alltid ska vara fast i gamla minnen och sakna saker jag egentligen inte saknar. Och hoppas på saker jag egenteligen inte alls hoppas på. Konklusion: Jag är knäpp.

Pluspoäng: Jag har lyckats förstå mig på tekniken på skolan, jag kan numer skriva ut saker. überbra!

Väl mött

know it all

Jaha, vad ska jag göra nu då? Nu har jag ju läst klart allt som går att läsa. Antingen får jag helt enkelt ta och sätta igång med att läsa vetenskapliga artiklar, eller så börjar vi om från början, på engelska. Jag röstar för det sistnämnda. Det där med vetenskapliga artiklar ger mig en obehagskänsla som sprider sig i kroppen. Den ligger som ett tungt åbäke på mina axlar, skapar huvudvärk och ångest.
Mina fötter är i obalans efter lördagens kraftansträngning. Mina hälar kommer vara vanställda för alltid. Så känns det iallafall. Mina armar lider fortfarande av träningsverk efter allt för mycket stakande. Dock lider högerarmen numer av ett distinkt svidande. smällar man får ta.
Jag har fått världens bästa födelsedagspresent! Ett På Spåret-spel. På DVD. Hur klockrent som helst. Det kommer bli många spelkvällar framför min TV. underbart.

Just det. Min Amanda Jenssen-kväll i fredags var kanonbra. Hon är så snygg, fantastisk, bra, härlig, underbar, BRA och sprider sån glädje! Synd bara att Jocke ska vara helt oberäknelig och hotar med en massa saker. Tur att det kanske kan komma något gott ur det hela (haha inte troligt), och tur att jag kan hota tillbaka. Jag är slug.

Viktigt! Jag leder vetgirigligan! -det betyder att jag (för tillfället) är bäst i korridoren!

Väl mött.

RSS 2.0