go back to bed

Det krävs min tur och smidighet för att lyckas med något liknande.
Lämnar min lägenhet, utan både pararly och regnkläder. Det regnar ju trots allt inte i detta exakta nuet. Hela korta vägen ner på stan är det uppehåll.
Men.
Ett stort men. Precis då jag är på armlängs avstånd från byggnaden där jag ska ta mig in öppnar sig himlen. Jag hinner nätt och jämt ta skydd under ett tak. Dyblöt, med droppande hår, klibbande ögonfransar och genomsura jeans står jag under taket och huttrar. Jackan jag tog på mig är föga hjälpande när den suger åt sig vatten som en pampersblöja. Värst av allt är att jag måste gå bort från taket, låsa min cykel och ta mig in i huset kvarteret bakom. Promenaden på knappa hundra meter känns som en milslång väg.
Tar mod till mig och gör slag i saken.
När jag kommer in i trapphuset är jag ännu blötare. Vem trodde att det var möjligt?

Då jag ska ta mig hem regnar det bara ytteptte, men nu har jag slutat bry mig eftersom jag redan är genomvåt. Nu ska jag hem, torka mig och dricka en varm kopp te! När jag väl kommer hem kommer jag på. Fan jag skulle ju hämta viasatboxen. helvetesjävlaskit. Jag vill inte, vill inte ut igen, vill inte cykla till jobbet heller. Vill sitta med min tekopp i min soffa under en filt och bara mysa. Kolla på alla de dåliga såporna på de dåliga tvkanalerna som är ännu sämre på sommaren.

Försöker kränga av mig jeansen och fattar inte att jag tidigare i morse var lycklig över att jag fick klä på mig lite. "Jeans blir nog bra idag, eftersom det är lite kallt ute, äntligen. Lite höstkänsla!"
Blösta jeans ligger typ längst ner på min poppislista. Omöjligt att få av sig och de torkar aldrig.

Sen skulle jag göra te. På senare tid har jag börjat älska att ha mjölk i mitt te. Och sedan jag blev sambo med bror har min kyl ett ständigt mjölkförråd. som dessutom fortfarande inte har gått ut. Fantastiskt. Sedan min bror för en vecka sedan lämnade mig ensam i den enorma våningen har mjölkförrådet sinat. Han lämnade mig med två liter mjölk. Dessa gick datumen ut på innan han ens han komma till arlanda. Den luktade illa i min kyl så jag hällde ut den. Och jag tänker inte köpa någon ny, för den hinner bara bli dålig innan jag hinner öppna den. Så jag får helt enkelt dricka mitt te utan mjölk.

Jävla skitdag!

väl mött

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0